(Women’s Tour) Sterk Team Sunweb loodst Coryn Rivera naar eindzege

Team Sunweb heeft zondag de eindzege van Coryn Rovera in de OVO Energy Women’s Tour met een prima ploegprestatie over de streep getrokken. De ploeg van Lucinda controleerde de lastige slotetappe van start tot finish en eigenlijk kwam de overwinning van de kleine Amerikaanse geen moment in gevaar. Ze hoefde in de finale alleen nog Marianne Vos in de gaten te houden. Wanneer ze in dezelfde groep als Vos de finish passeerde, was de buit binnen en dat gebeurde dan ook. De Finse Lotta Lepisto won de etappe. Marianne Vos werd derde, maar dat maakte niks meer uit.

Lucinda was na de etappe uitgelaten. “We hebben het echt honderd procent als ploeg gedaan en elkaars kwaliteiten optimaal kunnen gebruiken. Ik voelde me vandaag al weer stukken beter en zo’n week de controle hebben en houden is heel gaaf!”, sprak ze met een brede glimlach.

De laatste dag was het best lastig met een paar pittige klimmetjes, maar Team Sunweb gaf geen krimp. De rit voerde voor het grootste deel langs de kust van het prachtige Wales en tot halverwege regende het. Simpel was het daardoor niet op de niet al te brede en kronkelige wegen. Drie rensters kregen de ruimte voor de aanval. Ze werden nog voor de eerste beklimming teruggepakt. Op die klim behield Team Sunweb goed de controle.

Lucinda leidde het peloton op die beklimming met een hoog tempo om de kans op demarrages te verkleinen. Kasia Niewiadoma probeerde het nog wel, maar ze kwam niet weg. Daarna nam de ploeg het werk van Lucinda keurig over. Intussen concentreerde Coryn Rivera zich op Marianne Vos en de ploeg op mogelijke aanvallen van andere gevaarlijke rensters. Met name Floortje Mackaij, Kirchmann en Ellen van Dijk. onderscheidden zich daarbij in positieve zin.

Vervolgens ontstond een ideale situatie toen Lucinda reageerde op een aanval en een groepje weg reed met naast Lucinda ook Coryn Rivera. Marianne Vos miste de slag en moest daarna alles op alles zetten. Daarna begon het spel weer van voren af aan. De hardrijders van Team Sunweb voorop en Rivera in het wiel van Vos. Lucinda loodste Rivera vervolgens goed door de hectische finale. De laatste hoefde geen risico’s meer te nemen in de sprint. De buit was binnen.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search