(Women’s Tour) Lucinda loodste Rivera naar 3e plaats

De eerste dag van de OVO Energy Women’s Tour had Lucinda zich net als in de Thüringen Rundfahrt de rol van meesterknecht. Dit keer van sprintkanon Coryn Rivera. Dat leidde ondanks een zeer hectische finale tot de derde plaats. Een acceptabel resultaat. Jolien d’Hoore klopte Marta Bastianelli op de streep. Lucinda eindigde na het gedane werk in de buik van het peloton.

Onderweg was Team Sunweb heel attent bij de eerste tussensprint, die Rivera na keurig ploegwerk voor zich opeiste. De tweede was hectischer en was de timing van Sunweb niet ideaal. “We waren te vroeg”, constateerde Lucinda.

“In de finale was het heel hectisch op de smalle wegen en met een een hoog tempo. Het lukte ons niet goed om onze trein voor Coryn op te zetten, mede doordat we elkaar na een valpartij op 7 kilometer waren kwijt geraakt.”

Uiteindelijk kon Lucinda in de laatste twee kilometer nog een en ander rechtzetten voor sprinter van de ploeg. “Ik reed Coryn langs de andere kant vol naar voren en kon haar onder de boog voor de laatste kilometer in het wiel van de andere sprinters afzetten. Meer zat er niet in helaas.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search