(Women’s Tour) Geen topdag Lucinda, wel dubbelslag Coryn Rivera

De tweede etappe van de OVO Energy Women’s Tour is heel goed verlopen voor Team Sunweb, de ploeg van Lucinda. Coryn Rivera, woensdag derde in de openingsrit, won de etappe en nam duidelijk de leiding in het algemeen klassement. Lucinda had helaas geen superbenen. Ze kon Coryn nog wel goed afzetten voor de slotklim met de top op twee kilometer van de finish, maar daarna was de tank leek. Rivera kwam goed uit en klopte Marianne Vos met een banddikte verschil.

Team Sunweb had er onderweg al voor gezorgd dat Coryn virtueel in de leiderstrui reed. Bij de eerste twee tussensprints werd ze eerste en tweede. Daarna verliep de koers vrij rustig, Lange tijd was er veel tegenwind. Er werd in die omstandigheden weinig ondernomen. Pas na tachtig kilometer toen vlak voor de eerste beklimming het peloton van richting veranderde, ging het tempo omhoog.

Bij de eerste passage van de klim vlak voor de finish, die tweemaal werd ‘genomen’, ontplofte de koers. Daarna kwamen de besten toch weer bij elkaar. Lucinda constateerde daar al, dat ze deze dag geen goed benen had. Toch kon ze samen met haar ploegmaats de kopvrouw nog goed afzetten voor de laatste beklimming. Daar liet de kleine Amerikaanse zien, dat ze meer kan dan alleen sprinten. Solo dichtte ze het gat met een kopgroep en in de sprint kon ze de steeds beter rijdende Marianne Vos net voorblijven.

Lucinda berustte in haar mindere dag. “Ik kon niet met de besten mee en had duidelijk geen goede benen vandaag. Vlak voor de laatste klim heb ik geprobeerd het tempo hoog te houden om vroege aanvallen te voorkomen en daarna stond ik een beetje geparkeerd. Het is hopen op de goede benen van de laatste dagen van Thüringen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search