(Women’s Tour) Eindzege weer een stapje dichterbij

Een tweede ritzege zat er vrijdag niet in voor Team Sunweb in de derde etappe van de OVO Energy Women’s Tour in Engeland. Kopvrouw Coryn Rivera werd vierde in de sprint van een grote eerste groep, maar door tussensprints liep ze nog een tel uit in het klassement op Marianne Vos, die vrijdag derde werd. De Australische Sarah Roy won de rit. Lucinda kende een betere dag dan donderdag. Ze verrichtte veel werk en daardoor kon ze niet veel meer doen in de massasprint.

Het was in elk geval geen saaie etappe. In de eerste tussensprint lanceerde Team Sunweb Coryn Rivera op perfecte wijze. Ze won dan ook. Er werd daarna volop aangevallen en twee voor het klassement ongevaarlijke rensters kregen de zegen van Sunweb en de rest van het peloton. Rivera won nog de tweede tussensprint van hete peloton wat haar achter de twee koploopsters nog een seconde opleverde.

Intussen was het verschil met de twee vooraan opgelopen tot vier minuten en dat was het sein voor Sunweb het tempo te verhogen. Bij de eerste beklimming was de aanval al bijna onschadelijk gemaakt en vervolgens ontbrandde de strijd. Lucinda belandde na al het werk in de jacht op de twee leiders in de tweede groep. Samen met Floortje Mackaij en Leah Kirchmann moest ze vervolgens hard werken om weer vooraan terug te keren.

Dat laatste lukte bij de tweede beklimming. Daar had Lucinda betere benen dan op de eerste klim. De beste klimmers reden wel voorop, maar op 25 kilometer van de meet was er een eerste grote groep met vijf Sunweb-rensters én Lucinda én Coryn Rivera. Lucinda: “Er werd vol aangevallen in die eerste groep. Het kostte heel veel kracht, maar we konden wel alles bij elkaar houden. Ellen heeft Coryn vervolgens in de sprint  in een zo goed mogelijke positie weten te krijgen, maar meer dan de vierde plek zat er niet in. Toch hebben we ons doel bereikt. Alles bij elkaar en nog steeds de leiderstrui.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search