(Women’s Tour) Chaotisch verloop voorlaatste etappe

Met nog een etappe op het programma in de OVO Energy Women’s Tour heeft de ploeg van Lucinda, Team Sunweb, met Coryn Rivera in de leiderstrui nog steeds uitzichten op de eindzege. Nummer twee Marianne Vos knabbelde wel 2 tellen van haar achterstand af, maar het verschil bedraagt nog altijd 14 seconden. Vos werd derde in de massasprint die door Amalie Dideriksen werd gewonnen. Rivera kon niet meesprinten. Lucinda probeerde haar nog goed af te zetten, maar in de chaos raakte de Amerikaanse Lucinda’s wiel kwijt.

De etappe zelf kende wel een paar spannende momenten. Al vroeg was een valpartij waarna de koers werd geneutraliseerd. Vlak voor de eerste tussensprint kwam weer de groene vlag waarna Rivera nog twee seconden pakte. Voorop reed een eenzame vluchter die de tussensprint won. Bij de eerste beklimming trokken Sabrina Stultiens en Kasia Niewiadoma hard door waardoor de groep brak. Lucinda en haar ploeggenoten moesten diep in de beugel om alles weer recht te zetten.

Daarna staken twee rensters over naar de enige aanvalster. De groep werd weer groter, omdat het stil viel. Het werd toch weer spannend toen Boels en Team Sunweb het peloton op de kant trokken en Marianne Vos zich liet verrassen. Maar er was teveel beschutting om de aanval  door te trekken. Omdat de rensters in de kopgroep niet geheel ongevaarlijk waren, nam Team Sunweb initiatief in de achtervolging toen het verschik was opgelopen tot drie minuten. In de laatste twintig kilometer staken ook sprintersploegen een handje toe, waardoor het toch uitdraaide op een massasprint.

Team Sunweb besloot om na alle vermoeienissen in de achtervolging geen leadout meer te doen. Lucinda zou proberen om in de hectische finale Coryn Rivera zo goed mogelijk af te zetten. Vervolgens was er nog een grote valpartij, gelukkig zonder Sunweb inbreng. Het afzetten van Rivera lukte helaas niet goed meer, omdat Coryn op 800 meter houvast met Lucinda verspeelde. De marge is echter nog steeds goed.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search