Tweede plaats in ploegentijdrit met gouden randje

Team Sunweb heeft zaterdag de reputatie als één van de beste teams in de ploegentijdrit waargemaakt met een tweede plaats in de Zweedse Worldtour Crescent Vargarda TTT. De ploeg van Lucinda moest slechts 16 tellen toegeven op de eeuwige concurrent in deze discipline, Boels-Dolmans. Een keurige tweede plaats van Sunweb, want Ellen van Dijk was er niet bij en het team moest in het technisch moeilijkste deel inhouden door een lekke band van Pernille Mathiesen.

Het was een koers in de stromende regen. Niet ideaal op een technisch parcours, maar Team Sunweb deed het prima. “We reden een goede steady rit”, vond ook Lucinda. “Ik kon goed merken, dat veel automatismen er helemaal in zitten bij iedereen. We reden allemaal goed en konden elkaars krachten goed aanvullen. Natuurlijk zijn er nog wat dingen die we kunnen verbeteren, maar in grote lijnen liep het lekker.”

Lucinda was natuurlijk content met het resultaat. Tweede op dit niveau en dat niet eens met de allersterkste formatie is goed en getuigt van een brede selectie op hoog niveau. Ze was ook tevreden met haar eigen optreden. “Ik voelde me echt goed en kon daardoor heel goed mijn job als motor doen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search