(Thüringen)  Team Sunweb verdedigt leiderstrui met succes

Team Sunweb is er dinsdag in geslaagd Coryn Rivera in de leiderstrui te houden. De Amerikaanse boekte zelfs bijna haar tweede opeenvolgende ritzege. Ze werd in de sprint maar net geklopt door de Italiaanse Elena Cecchini. Lucinda deed weer veel werk in controlerende zin en kon in de massasprint meedoen aan een goede leadout voor Coryn, die nu in het klassement negen seconden voorsprong heeft op Cecchini. Lucinda staat op 24 tellen.

De etappe liep net als de eerste rit over een plaatselijk circuit. Dit keer in en rond Meiningen. De ronde was 35 kilometer lang en het peloton kreeg vier omlopen voor de kiezen. Met een paar korte klimmetjes. Team Sunweb leek al vroeg op rozen toen een kopgroep wegreed met daarin onder anderen Floortje Mackaij en Lianne Lippert. Dat verplichtte andere ploegen om in het peloton te werken. De andere rensters van Sunweb konden daarin controleren.

Aan het begin van de laatste ronde sneuvelde de kopgroep met de twee Sunweb-rensters. Op een klimmetje werd vervolgens zo hard doorgetrokken, dat er maar 15 rensters overbleven. Met de belangrijkste Sunwebrensters en dus ook Lucinda. Die groep groeide later toch weer uit tot 35. Een massasprint leek in aantocht, maar de Sloveense Eugenia Bujak dacht daar anders over. Haar aanval was kracht en leek succesvol. “Zij kan lang hard alleen rijden, we hebben de laatste 15 kilometer dan ook vol moeten achtervolgen”, gaf Lucinda toe. Met succes, want Bujak werd in de laatste twee kilometer ingehaald.

Vervolgens kon Team Sunweb de kopvrouw nog goed afzetten voor de massasprint en daarin pakte Coryn Rivera een alleszins acceptabele tweede plek. Lucinda: “Een goede dag met wat leerzame momenten.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search