(Thüringen) Team Sunweb schiet te laat in gang

In de tweede etappe van de Thüringen Rundfahrt werd Coryn Rivera uit de ploeg van Lucinda derde,  maar wat knaagde was de wetenschap dat er meer had ingezeten. Marta Bastianelli die won en Paulina Rooijakkers reden weg op een lastig stuk. Team Sunweb bleef op de achtergrond aanvallen en schakelde te laat over op tempo maken op kop van het peloton. De twee aanvalsters hielden uiteindelijk acht seconden over.

Het eerste deel van de rit was relatief makkelijk. In het tweede deel was het lastiger. Bij twee bonificatieseconden onderweg verdedigde Team Sunweb met succes de positie van Pernille Mathiessen. De Deense klom zelfs naar de derde plaats in het klassement.

Daarna probeerde Team Sunweb op het lastige deel koers te maken, dat leek ook te lukken, maar bij ontsnappingen zaten steeds de verkeerde rensters van andere ploegen mee. “Daar konden we gewoon niet mee door rijden”, vond Lucinda. Vervolgens zaten de Sunwebs op de slotklim min of meer op hun limiet waardoor Bastianelli en Rooijakkers konden weg rijden. Daarna zat winst er door het benoemde tactische foutje niet meer in.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search