(Thüringen) Team Sunweb laat weer kansen liggen

De vierde etappe van de Thüringen Rundfahrt met drie relatief hoge en lange beklimmingen heeft zoals Belgen dat treffend noemen ‘een muis gebaard’. De klimmen waren wel lang, maar niet echt steil. Door toedoen van met name Team Sunweb gebeurde daar weinig. Na de afdaling van de laatste klim reden drie rensters weg. Sunweb was niet alert en dat brak de ploeg opnieuw op. In de finale ging het team vol in achtervolging, maar dat was te laat. De drie bleven net buiten handbereik en Lisa Klein won.

Jammer dat het zich zo ontwikkelde, want op de drie beklimmingen maakte de ploeg van Lucinda een prima indruk. Het team reed ter ondersteuning van kopvrouw Pernille Mathiesen in een goede cadans stevig omhoog. Er werd dan ook niet aangevallen. “Na de laatste lange afdaling viel het even stil waardoor er weer wel demarrages kwamen”, constateerde Lucinda. “Uiteindelijk wisten 3 rensters weg te rijden en was het uiteraard een slechte zaak van ons dat we die gemist hadden.”

Dat betekende, dat Sunweb in de finale opnieuw haar verantwoordelijkheid moest nemen en vol in de achtervolging dook. Andere ploegen  hielpen daarbij nauwelijks. Maar de ploeg kreeg het gat opnieuw niet op tijd dicht, waardoor er weer een kans voor Coryn Rivera was verkeken. Gelukkig veranderde er in het klassement niet veel. Pernille Mathiesen staat nog steeds tweede. Lucinda viel weg uit de top tien, maar met zeven minuten achterstand is dat niet van belang.

Zaterdag volgt een individuele tijdrit over 17,9 kilometer. Lucinda: “ik heb vandaag behoorlijk hard afgezien. Nu hopen dat ik vannacht een beetje herstel voor een goede TT morgen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search