(Thüringen) Team Sunweb houdt hoofd boven water in felle strijd

De Lotto Thüringen Ladies Tour heeft wat weg van de afgelopen Giro voor mannen. Iedere dag volop strijd en spanning. Lucinda onderscheidde zich donderdag opnieuw in positieve zin. Weer maakte ze deel uit van een ontsnapping en weer sneuvelde de kopgroep in de laatste vijf kilometer. Vervolgens won de eindwinnares van vorig jaar Lisa Brennauer de massasprint, maar Coryn Rivera behield met prima steun van Ellen van Dijk (2e in de sprint) de leiderstrui.

Al vroeg in de etappe werd de strijd geopend. Na de eerste tussensprint raakten vijftien rensters voorop en Team Sunweb was met een renster niet voldoende vertegenwoordigd. Lucinda stak vervolgens over, maar de bezetting van de kopgroep was te goed voor Team Sunweb om passief te blijven, dus werd de achtervolging ingezet. Bij het 45 kilometer punt kwam alles weer bij elkaar.

Dat was net op tijd, want op die plek had Sunweb een collectieve aanval gepland. Dat plan werkte uitstekend, want een groep met vijf rensters uit de ploeg maakte zich los en belangrijker nog, Lisa Brennauer had de slag gemist. Daarna toonde ze haar klasse door alleen over te steken. In de kopgroep marcheerde het door toedoen van Team Sunweb geweldig. De andere ploegen keken alleen maar toe, maar 15 kilometer verder was er een voorsprong van anderhalve minuut.

Vervolgens slonk de voorsprong en dat was het sein voor een nieuwe aanval van Sunweb. Lianne Lippert sprong weg en zag drie rensters meegaan. Even later sloot ook Lucinda aan. “Ik probeerde toen vol te gaan om de rest meer onderdruk te krijgen. Uiteraard kwam het tempo weer voornamelijk van ons en hadden maar kort een minuut, voor de achtervolging vol op gang kwam”, aldus Lucinda.

Samen met Barnes (Canyon) reed ze in de laatste tien kilometer weg bij de andere vluchters. Lucinda pakte nog drie boniseconden. “Maar er zat te weinig bij ons op om weg te kunnen blijven. Wel weer een goeie agressieve koers maar ik begin aardig naar de vaantjes te gaan.” Lucinda klom naar de negende plaats in het klassement. Daarin staat Coryn Rivera nog steeds op kop, met zes seconden voor Brennauer. Ellen van Dijk ligt met tien seconden achterstand op Brennauer op de loer. Zeker met de afsluitende tijdrit van zondag.

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search