(Thüringen) Prima slot Lucinda, net geen eindwinst Ellen van Dijk

Lucinda heeft de Lotto Thüringen Ladies Tour zondag afgesloten met een prima derde plaats in de individuele tijdrit en ook een derde plek in het algemeen eindklassement. Ploegmaat Ellen van Dijk greep ondanks ritwinst op de laatste dag net naast de eindzege. De Duitse Lisa Brennauer bleef haar vijf seconden voor. Lucinda kwam op haar beurt slechts vier seconden tekort voor wat toch wel een sensationele overwinning in de tijdrit zou zijn geweest.

Tijdens de rit tegen de klok had ze nochtans geen supergevoel. “In het begin had ik het gevoel dat ik niet echt een goed ritme kon vinden, maar het was ook geen gemakkelijk parcours. Vanuit vertrek een klimmetje en verder continue op en af soms een technisch dorpje en in de laatste vijf kilometer nog wel echt een lastig klimmetje voor je vol omlaag naar de finish ging.”

“Maar ondanks het gevoel, dat ik geen goed ritme had, kon ik continu een goede cadans vasthouden en bleef ik vooral gefocust op steeds snel terug snelheid pakken als het afvlakte. Uiteraard zijn er altijd kleine verbeterpunten, maar ik ben erg tevreden over dit resultaat.”

De derde plaats in het eindklassement kwam ook voor haar als een verrassing. “Ik heb nota bene de hele week zitten knechten en raakte gaandeweg wat vermoeid. Maar het eindresultaat liegt niet en een tijdrit zeker niet. Ik heb vandaag laten zien, dat het wel goed zit met mijn benen.”

Over de ploeg was ze kort en krachtig. “We hebben de hele week flink koers gemaakt met elkaar. Drie etappes gewonnen en twee rensters op het eindpodium. Ellen mist op het nippertje de trui, maar we mogen tevreden zijn. Lisa Brennauer was deze week zowel fysiek als tactisch erg sterk.” Team Sunweb won ook het puntenklassement (Coryn Rivera), het jongerenklassement (Liane Lippert) en het ploegenklassement.

Comments
  • Aafjebrand
    Beantwoorden

    Super meid, we hebben van jou , maar ook je teamgenoten mogen genieten deze weeek

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search