(Thüringen) Ploeg Lucinda behoudt uitzicht op mooie klassering

De Thüringen Rundfahrt blijft redelijk voorspoedig verlopen voor Team Sunweb, de ploeg van Lucinda. Wel werd er voor de tweede achtereenvolgende dag op het nippertje niet gewonnen. Nu finishte Lianne Lippert vlak achter de ontsnapte Vita Heine als tweede. Lippert haalde haar in het zicht van de streep nog wel bij, maar miste de kracht om nog toe te slaan. Jammer, maar daar stond tegenover dat Pernille Mathiesen klom naar de tweede plek in het algemeen klassement, twaalf seconden achter leidster Kathrin Hammes. Lucinda staat tiende, maar wel op 7:05.

Start en finish was bovenop de lastige Hanka-berg, vernoemd naar Hanka Kupfernagel. Het peloton moest drie keer over die befaamde korte maar wel lastige klim.  Opnieuw was er sprake van een aanvallende koers, waarbij ook Team Sunweb een aardige duit in het zakje deed. Coryn Rivera maakte een paar keer deel uit van een ontsnapping, maar het peloton liet dat niet begaan. Lucinda probeerde het ook een paar keer, maar ze kreeg niet meer dan een paar lengtes.

Met de bonificatiesprints hanteerde de ploeg dezelfde tactiek als woensdag en met succes, want de achterstand van Pernille op de leiderspositie groeide niet. Dat betekent een goede uitgangspositie voor de Deense kopvrouw van Sunweb in deze ronde. Vrijdag volgt de Koninginnenrit met drie klimmen van rond de 700 meter hoogte en zaterdag een individuele tijdrit van bijna 18 kilometer.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search