(Thüringen) Lucinda kleurt etappe, Coryn Rivera wint weer

Het blijft prima gaan met Team Sunweb in de Lotto Thüringen Ladies Tour. Woensdag boekte Coryn Rivera haar tweede ritzege en de Amerikaanse verstevigde haar leiding in het algemeen klassement. Lucinda maakte deel uit van de ontsnapping van de dag in een vlucht met twee. Ze werd pas vijf kilometer voor de streep weer ingerekend en ging vervolgens vol voor de kopvrouw van de ploeg. Met succes. Lucinda werd tiende in de massasprint en ze staat nu twaalfde in het klassement.

De derde rit voerde over een geaccidenteerd terrein. Na 70 kilometer stond een langere klim op het programma en daar trok Team Sunweb de registers open. Twintig kilometer verder kregen de rensters weer een lange klim te verteren, met vooral een steil begin. Lucinda ging daar in de aanval en ze kreeg alleen Emilia Falin mee. Met zijn tweeën liepen ze snel uit naar een minuut, waarna de organisatie in het peloton op gang kwam. In de finale probeerde Lucinda haar medevluchtster nog te verrassen, maar dat lukte niet. Vijf kilometer voor de meet was het avontuur voorbij.

Lucinda: “Nadat we waren ingelopen, hebben we ons als ploeg direct op de sprint gefocust. Ik hield de meiden in positie op de laatste oplopende stukken en vol naar beneden de laatste kilometer. Door de hectiek raakten we elkaar wel kwijt, maar goede communicatie zorgde ervoor dat het juiste konden doen om het recht te zetten met weer een overwinning van Coryn.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search