(Thüringen) Lange ontsnapping houdt stand in eerste rit

In de openingsetappe van de Thüringen Rundfahrt, die dinsdag is begonnen, is het aantal kandidaten voor de eindzege mogelijk al meteen tot ongeveer negen gedaald. Zij eindigden na een lange vlucht binnen acht seconden van elkaar, maar wel zeven minuten op het peloton en daarin ook Lucinda. Ze vond nog voldoening in het feit dat haar ploeggenote Pernille Mathiesen deel uitmaake van de kopgroep, achtste werd en door bonificatieseconden nu vijfde staat in het klassement. De Italiaanse Barbara Guarischi won de rit.

De openingsetappe ging laat van start, dus de rensters kwamen vroeg in de avonduren aan in start- en finishplaats Gera. De beslissing over het verloop van de rit viel vroeg. Al direct na het startschot reden tien rensters weg. Met dus ook Pernille Mathiesen. Gunstig voor Lucinda en haar andere ploeggenoten, maar in het peloton gebeurde weinig in de achtervolging. De aanvallers hadden snel 5 minuten te pakken.

De organisatie bleef ook daarna uit. Het spannendste was nog een fikse regenbui onderweg waardoor de rensters bij momenten zaten te rillen. Woensdag volgt een lastige Ardennen-achtige etappe met vier klimmetjes boven de 400 en 500 meter hoogte.

Foto: Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search