(Thüringen) Kansen op mooie eindklassering nog steeds in tact

In de voorlaatste etappe van de Lotto Thüringen Ladies Tour heeft Team Sunweb zich een beetje de kaas van et het brood laten eten. Lisa Brennauer pakte met een derde plaats vier extra seconden op Ellen van Dijk, maar met een marge van zeven tellen en een afsluitende individuele tijdrit van 18,7 kilometer zijn de kansen van Ellen nog lang niet verkeken. Lucinda werd achtste in de etappe en staat nu ook op plek acht in het klassement. De Britse Alice Barnes won de rit.

Het ziet er allemaal nog vrij goed uit voor Team Sunweb, maar Lucinda was over met name de laatste kilometer niet tevreden. “In de laatste kilometer heb ik het verkeerd aangepakt. Ik zou nog aanvallen, wilde vanuit achter komen, maar de snelheid werd meer opgevoerd dan ik had verwacht. Daardoor kon ik geen aanval plaatsen en ging ik veel te ver van achter de smalle laatste 700 meter in. Terwijl toen Ellen het wiel van Lisa Brennauer was kwijt geraakt.”

Zo kreeg de etappe toch nog een spannend slot. In het eerste deel was een grote kopgroep weggeraakt met van Team Sunweb alleen Pernille Mathiesen erbij. De groep liep uit tot zeven minuten. Op de langste klim van de ronde, zes kilometer, nam Team Sunweb het initiatief. Het peloton dunde helemaal uit en de overgebleven groep met zes Sunweb-rensters (!)  raapte de een na de andere vroege vluchter op waardoor er toch weer een redelijk omvangrijke groep ontstond.

Het tweede deel van de etappe was vlakker. Team Sunweb bleef actief in pogingen Lisa Brennauer en haar ploeg aan het werk te zetten. “Maar iedereen rijdt steeds weer als een kip zonder kop achter elkaar aan. Wat het super moeilijk maakt op deze mooie brede snelle wegen om ons overtal uit te spelen”, mopperde Lucinda. Met een sprint van een grote groep tot gevolg. Daarin ging het niet goed, maar de gevolgen zijn nog te overzien.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search