(Thüringen) Coryn Rivera verliest leiderstrui maar kansen op eindzege stijgen

In de vijfde etappe van de Lotto Thüringen Ladies Tour heeft Team Sunweb de leiderstrui van Coryn Rivera verloren, maar wel de positie van Ellen van Dijk versterkt. Met het oog op de afsluitende tijdrit een prima zaak. Klassementsleidster Coryn Rivera maakte deel uit van een lange vlucht, die het net niet haalde. Ellen van Dijk werd tweede in de massasprint en omdat de belangrijkste concurrente voor het eindklassement, Lisa Brennauer, niet op het podium eindigde, pakte Ellen belangrijke extra seconden, ze staat nu op twee seconden van de nieuwe leidster Brannauer. Rozanne Slik won de etappe. Lucinda werd vijfde en was opnieuw heel nuttig voor de ploeg.

Het was weer heel vroeg raak met volop strijd. Een kopgroep met Coryn Rivera en een tweede Sunwebrenster, de Deense Pernille Mathiesen, reed weg en pakte maar liefst drie minuten. Team Sunweb hoopte dat de ploeg (Wiggle High5) van Brennauer vol in de achtervolging zou gaan, maar dat gebeurde niet met als argument van de ploeg dat ze ook iemand in de kopgroep had. Wiggle gokte erop dat andere ploegen het vuile werk gingen opknappen en dat gebeurde dan ook.

In de finale probeerde Team Sunweb op een klim het peloton verder uit te dunnen en met name Lisa Brennauer te isoleren. “Maar de koers was toch niet hard genoeg geweest”, concludeerde Lucinda. “Wiggle hield stand. Intussen was het gat klein genoeg om te proberen over te steken. Ik heb dat ook een paar keer geprobeerd, maar ik kreeg steeds de verkeerde in mijn wiel en de benen worden in deze harde koers ook wel wat minder goed.”

Intussen waren in de kopgroep alleen nog Coryn Rivera en Trixi Worrack overgebleven. Die hielden uiteraard geen stand tegen het op hol geslagen peloton. Nog voor de slotklim waren ze teruggepakt. Op die klim koos Lucinda voor het wiel van Brennauer om de Duitse van teveel boniseconden af te houden, maar dat bleek niet nodig, want Ellen van Dijk denderde eroverheen en ze werd tweede. Lucinda: “We konden Lisa dan misschien niet isoleren maar wel belangrijke seconden terug kunnen pakken.”

Foto Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search