Team Sunweb wint ploegentijdrit Madrid

Lucinda had zaterdag geen beste dag in de ploegentijdrit van de tweedaagse Madrid Challenge by La Vuelta. Ze moest halverweg de 12,6 kilometer lange rit door de Spaanse hoofdstad de anderen laten gaan. Desondanks boekte Sunweb een mooie overwinning met 18 seconden voorsprong op Wiggle High5. Zondag volgt er nog een criterium door Madrid met tal van tussensprints met boniseconden. Beide dagen tellen mee voor een eindklassement.

Lucinda voelde al voor de start bij het verkennen, dat ze geen geweldige benen had. Het was ook een lastig parcours. Op en af en erg technisch. Al is dat niet iets waar ze normaal gesproken van schrikt. “Ondanks dat minder goede gevoel startte ik zoals ik dat altijd doe en dat was duidelijk te veel voor mij vandaag”, bekende ze na afloop. “Al na een paar kilometer had ik het super moeilijk en na mijn derde beurt moest ik de rest na 6,5 kilometer laten gaan. Toen waren ze nog maar met vier over, omdat even daarvoor Pernille Mathiesen ook al had moeten lossen.”

Vervolgens was het zaak voor de resterende meiden om alles bij elkaar te houden. Dat was lastig, maar uiteindelijk reden ze wel naar de snelste tijd. “Heel knap gedaan”, vond ook Lucinda, die natuurlijk stevig baalde dat dit keer haar inbreng beperkt bleef. “Een rit, die verre van perfect was en genoeg om te leren als groep, maar ook zeker voor mij persoonlijk.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search