Strade Bianche nog net iets te vroeg voor Lucinda

De vorm groeit bij Lucinda na het veldritseizoen. In haar tweede grote wegwedstrijd in een week tijd merkte ze vooruitgang. Maar in de spectaculaire Strade Bianche moest ze in het middendeel teveel krachten gebruiken om gaten te dichten. In de finale kwam ze dan ook net energie tekort om aan te haken. Maar het gevoel was nog zo goed, dat ze in Italië behoorlijk wat zelfvertrouwen kon opdoen. Annemiek van Vleuten won de zeer aantrekkelijke klassieker met een indrukwekkende solo.

Het plan van Team Sunweb voor de ‘Parijs-Roubaix van Italië’ was min of meer ‘alles of niets’. Vanaf de tweede strook probeerden drie rensters van de ploeg van Lucinda het peloton met een hoog tempo uit te dunnen. Het plan was om met drie beschermde rensters al vroeg in de finale de aanval te kiezen.

Op de vijfde strook schudde Lucinda als eerste aan de boom. Ze kreeg een goede groep mee, maar Trek miste de slag en zette met de ploeg daarna de verhoudingen weer recht. Team Sunweb bleef daarna offensief koersen. Meerdere pogingen van Lucinda en ook ploeggenotes, maar niemand kreeg ruimte. Vervolgens reden vijf rensters van grote ploegen weg. Sunweb miste de slag en Lucinda maakte daarna de oversteek. Dat lukte, maar die inspanning hakte er wel in.

Maar ook die vlucht met zes hield geen stand, omdat een ploeg weer ging rijden in het peloton. Daarna kon Lucinda wel weer enigszins herstellen, maar op een steile klim tussen de zesde en zevende strook blies ze zichzelf op en kon ze niet langer meer volgen.

Toch keek ze met voldoening terug op de koers: “Ik ben tevreden over mijn algemene gevoel, ik voel me al echt wel goed. Maar nu moet het allemaal nog net iets meer de goede kant op vallen en de laatste puntjes op de i.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Lucinda Brand. Uitgeput na een zware Omloop Het Nieuwsblad