Prima start Team Sunweb in Thüringen

De ploeg van Lucinda, Team Sunweb, is de Lotto Thüringen Ladies Tour maandagavond uitstekend begonnen met ritwinst van Coryn Rivera. Nadat de ploeg twee ronden voor het einde van de rit (7 rondes van ieder 12 kilometer) had geprobeerd het peloton uit elkaar te trekken, was een massasprint toch niet te voorkomen. In een scherpe bocht op 350 meter van de finish trok Lucinda als leadout vol door, maar Coryn raakte haar wiel kwijt. De kleine Amerikaanse won alsnog.

Lucinda was vervolgens hartstikke blij met haar eerste koers in een dikke maand. “We hebben vandaag de etappe gewonnen, goed als ploeg gewerkt en ik heb zelf een goed gevoel, ondanks het feit dat ik er weer even in moet komen na een maand zonder koers”, meldde ze lachend, na de korte maar snelle wedstrijd in Schleusingen.

Onderweg waren drie bonisprints en daarop trok Team Sunweb de kaart van Ellen van Dijk. Lucinda: “Hiervoor hadden we steeds een leadout. Dit plan verliep super goed en in de tweede sprint pakte ik zelf ook nog een tweede plek mee.” In de vijfde ronde probeerde Team Sunweb de boel uit elkaar te trekken door vol door te trekken op de klim van het rondje en op de lastige finishstraat met kasseien. Het was de bedoeling om klassementsrensters te verrassen maar dit lukte niet.

Daarna werd het een massasprint. Lucinda: “Voor de sprint hebben we Coryn een zo’n goed mogelijke leadout gegeven. Vol de klim op en vol de afdaling in naar de scherpe bocht op 350 meter van de finish waar het direct omhoog ging op de keien. Ik moest de bocht vol als eerste nemen. Er was wat chaos en Coryn was mijn wiel kwijt geraakt, maar wist toch nog de ruimte te vinden om naar de winst te sprinten. Al met een super begin. winst en geel voor Coryn, Ellen in de sprint trui met al lekker wat extra seconden.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search