Prima start Team Sunweb in Ladies Tour of Norway

Team Sunweb met Lucinda in de gelederen is donderdag uitstekend begonnen aan de Ladies Tour of Norway. De ploeg won de ruim 24 kilometer lange ploegentijdrit met overmacht. Michelton Scott werd tweede op liefst 38 seconden. Het verschil met de andere concurrenten bedroeg in alle gevallen meer dan een minuut.

De ploeg marcheerde uitmuntend op het glooiende parcours. Lastig was het slot, want de laatste twee kilometer gingen fiks omhoog naar het fort bij aankomstplaats Halden. “ Een superlastige tijdrit, omdat er zoveel tempowisselingen in zitten. Maar we hebben het super goed kunnen afwisselen in normale en korte kopbeurten zonder elkaar volledig op te blazen”, vond Lucinda.

Ze was ook content met de timing om de juiste personen op bepaalde stukken op kop te laten komen. “Op de laatste kilometers omhoog hebben we ook nog eens het hoofd er bij  kunnen houden  om te blijven  communiceren, zodat we niemand opbliezen en met vier bij elkaar bleven. We mogen trots zijn dat we dit niveau met elkaar halen en ook de kleinste details steeds meer en meer in ons systeem komen.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search