Prima start Lucinda in Boels Ladies Tour

Lucinda is dinsdag met de derde plaats in de proloog goed begonnen aan de Boels Ladies Tour. Ze eindigde op het korte traject van 3,8 kilometer tussen Sittard en Geleen zeven seconden achter winnares Annemiek van Vleuten en maar een tel achter de Duitse specialiste Lisa Klein. Lucinda hield op haar beurt wel andere specialisten als Lisa Brennauer en Anna van der Breggen achter zich. “Zo, dat is een lekker begin. De uitslag dan, want zo’n korte proloog is erg pijnlijk”, lachte ze na afloop.

Na de verkenning wist Lucinda het al. “Een lastig parcours waarop je risico’s kon nemen om tijd te winnen, maar als het mis gaat je ook veel kan verliezen. Dat maakte het absoluut een lastige balans!” Maar het liep dus goed voor Lucinda, die dan ook als een stuurkunstenaar in het peloton bekend staat.

Lucinda: “Ik ben vol gestart en heb er alles aangedaan om technisch perfect te rijden. Maar ja op zo’n rit zijn er zoveel plekken waarvan je denkt dat je het beter had kunnen doen. Maar derde worden, is natuurlijk gewoon een goede uitslag en een prima begin.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search