Ploeg van Lucinda keurig derde in Zweedse tijdrit

Team Sunweb, de formatie van Lucinda, is zaterdag in de namiddag derde geworden in de enige voor de World Tour meetellende ploegentijdrit, de Postnord Vargarda van West-Zweden.Sunweb moest Lucinda’s toekomstige formatie Trek Segafredo en Canyon SRAM voor laten gaan. Trek was 46 seconden sneller en Canyon 21 seconden. Sunweb hield de nummer vier Boels Dolmans ruim achter zich.

De Zweedse tijdrit staat al lang op het programma, dus de ploegen kenden de opdracht. Die was dit jaar wel iets anders. De laatste lus was verkort en een lastig klimmetje er uit gehaald. Het parcours was daardoor ook iets korter, totale lengte 35,8 kilometer.”Nu werd het voor de ploegen nog belangrijker om direct op een hoge snelheid te vertrekken. Maar wel zo dat je elkaar niet kapot rijdt en dat is natuurlijk altijd lastig een balans te vinden.”

De ploeg vertrok goed, maar uiteindelijk toch niet hard genoeg om een hoofdrol te vervullen. Lucinda: “Technisch reden we goed maar op het eerste tussenpunt was wel duidelijk, dat de snelheid niet hoog genoeg was voor de winst. Maar we waren nog wel in de race voor het podium. En dat maakten we ook waar. Op de terugweg lukte het ons om onze lijn door te trekken, waardoor we uiteindelijk een derde tijd klokten.”

“Ik voelde me goed vandaag en kijk uit naar de weg rit morgen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search