Nipt naast podium NK tijdrijden

De laatste week van juni staat traditiegetrouw in het teken van de nationale kampioenschappen. Dit jaar vindt de strijdt om het rood wit blauw plaats in Ede.

Vandaag stond de tijdrit op het programma, waar Lucinda na het brons van vorig jaar natuurlijk opnieuw voor een medaille wilde gaan. De parcoursbouwers hadden een tijdrit parcours pur sang uitgetekend, 31,5 kilometer over de N-weg richting Hoenderloo en terug. Het was een zwaar parcours vanwege de licht oplopende stukken, maar qua techniek was het weinig spannend, iets wat toch Lucinda’s sterke kant is.

Het eerste tussen meetpunt bevestigde een goede start en de kansen op een podiumplaats. Na het tweede meetpunt, was tenzij er nog iets geks zou gebeuren de winnares bekend. Op Annemiek van Vleuten stond vandaag geen maat. Ze reed toen al bijna een minuut sneller dan de nummer 2 Ellen van Dijk. Lucinda klokte hier een 4e tijd, 4 seconden langzamer dan Anna van de Breggen die een 3e tussentijd klokte. Wat dus een een enorm spannende strijd opleverde voor de 3e plaats.

Ondanks een sterke slotfase, bleek dit niet voldoende om net als vorig jaar de bronzen medaille mee naar huis te nemen. Op de streep kwam Lucinda 2 tellen te kort op Anna van de Breggen, die samen met Ellen en Annemiek op het podium mochten plaatsnemen.

“Dit is natuurlijk onwijs balen. Ik kwam kapot over de streep en dan kom je 2 seconden te kort. Dan ga je direct nadenken waar heb ik dat laten liggen. Voor mijn gevoel was ik wel hard gestart, maar ja op z’n snel parcours maak je ook niet zo heel makkelijk tijd goed. Ik had op het einde wel moeite om mijn snelheid vast te houden als de weg iets opliep, al zie ik aan de laatste tijden dat ik niet de enige was. Uiteindelijk zijn het natuurlijk niet de minste die mij hier verslaan, alleen als je zo dichtbij bent wil je meer”

Zaterdag om 14:30 uur is de weg wedstrijd die Lucinda al tweemaal wist te winnen.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search