Mooie podiumplek in Dwars door Vlaanderen

Het gaat steeds beter met Lucinda in de Vlaamse klassiekers. Woensdag had ze goede benen in Dwars door Vlaanderen met als resultaat een prominente rol in de koers en uiteindelijk een keurige derde plaats. Op haar voormalige ploeggenote Ellen van Dijk stond in de finale geen maat. Zij soleerde naar haar tweede achtereenvolgende overwinning in deze mooie wedstrijd.

Lucinda had deze dag samen met Lianne Lippert een beschermde rol bij Team Sunweb en de ploeg hield het duo in de beginfase dan ook prima uit de wind. Ze werden goed afgezet voor de eerste klim. Vervolgens brak de wedstrijd open op de Kruisberg en de Trieu. Op de laatste werd aangevallen en zowel Lucinda als Lianne kon mee in een groep van elf met grote namen als Van Dijk, Annemiek van Vleuten, Marta Bastianelli, Elisa Longo Borghini en natuurlijk ook Lucinda.

Bij de volgende kasseienstrook had de groep al een marge van een minuut op het peloton. Na een toch nog wat rustigere periode stookte Annemiek van Vleuten op het Vossenhol het vuur weer aan, maar daar konden alle koploopsters volgen. Daarna volgden meerdere aanvallen en Lucinda sloeg solo een gat. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. Ze hoopte dat ze medestanders kreeg, maar niemand volgde. Alleen was het met de stevige zijwind onbegonnen werk.

Op een oplopend stuk werd ze weer ingehaald. Bij een volgende versnelling moest ze er even af. Ellen van Dijk plaatste haar demarrage en Lucinda had even niet de puf om te reageren. Ze kon later wel weer aansluiten bij de achtervolgers. In de laatste vijf kilometer probeerde ze verschillende keren om weg te komen, maar dat lukte niet.

Lucinda: “In de laatste kilometer heb ik mij zo goed mogelijk gepositioneerd en kon ik nog naar de derde plek sprinten. Daar ben ik uiteraard erg blij mee! De benen zijn goed en het is heerlijk om dan weer een finale te kunnen rijden en ook nog het podium te halen.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Comments
  • Ronald Schlundt Bodien
    Beantwoorden

    Supercool

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search