Lucinda wordt gek van Italiaanse wielklevers op EK

De Nederlandse ploeg heeft zondag vrijwel het gehele EK de koers gecontroleerd met weer een belangrijke rol voor Lucinda, maar aan het einde van de rit had de volstrekt passieve Italiaanse ploeg met sprintwinst van Marta Bastianelli goud en Nederland met Marianne Vos ’slechts’ zilver. Lucinda had tijdens de wedstrijd van alles geprobeerd om een opening te creëren, maar ze werd bijkans gek van de voortdurend ‘plakkende’ Italianen, die alleen op Oranje rensters reageerden.

Lucinda maakt al snel deel uit van een aanval van vijf rensters. Dat leek een goede groep, maar onenigheid tussen Lucinda en de mee gesprongen Italiaanse renster bleek funest. Lucinda: “Die Italiaanse wilde echt geen trap doen, maar ze kon wel lekker omhoog op die klimmetjes, dus ik reed niet omdat zij niet reed. Ja toen was de samenwerking natuurlijk drama en hebben we uiteindelijk in de remmen geknepen. Terug naar het peloton.”

Dat bleek eigenlijk niet eens zo’n gekke keuze. Want terwijl de laatste twee aanvalsters van de groep van vijf van Lucinda nog weg waren, zijn de Nederlandse rensters om beurten in de tegenaanval gegaan, Ook Lucinda. Met steeds dezelfde uitkomst. Een volstrekt passieve Italiaanse in het wiel. “Dat ging behoorlijk irriteren kan ik je vertellen. Uiteindelijk zat ik er in de finale behoorlijk door heen en was het wel echt zonde dat ik Dani Rowe niet kon volgen toen ze naar Anna toe sprong. Richting de streep heb ik mijn best gedaan Lorena Wiebes te helpen. Dat leverde helaas niets meer op.”

Foto Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search