Lucinda verspilt krachten na lekke band

Het ging aanvankelijk goed met Lucinda in de Ronde van Vlaanderen, maar in de aanloop naar de finale sloeg het noodlot toe met een lekke band op een cruciaal moment. Daarna reed ze min of meer achter de feiten aan. De poging om de kopvrouw van de dag Ellen van Dijk goed af te zetten voor de finale lukte nog wel, maar helaas bleek Ellen net niet goed genoeg om Anna van der Breggen bij diens ultieme aanval bij te benen. Van der Breggen won na een indrukwekkende solo en ze werd daarmee de opvolgster van Lucinda’s ploeggenote Coryn Rivera. Ellen van Dijk werd zevende. Lucinda eindigde na al het zware werk in de middenmoot.

“Ik voelde me goed vandaag”, zei Lucinda na afloop. “Ik reed lek op de Holleweg en heb toen nog een paar kilometer op de lekke band doorgereeden. Na de wissel moest ik in de achtervolging want het lag helemaal uit elkaar. Toen kwam ook nog snel de volgende kasseienstrook. Dat kostte me behoorlijk wat kracht. Voor mijn gevoel was ik vanaf dat moment ook steeds achter de feiten aan het aanrijden. Richting Kanarieberg hebben we er alles aan gedaan om Ellen van voor te de klim op te laten draaien, maar daardoor zat ik zelf te ver en had al te veel energie verspild om zoveel mensen in te halen bergop.”

Ellen zat in een goede positie toen de beslissende fase aanbrak en ze maakte voorheen een sterke indruk. Er was echter ook weer een fantastische Anna van der Breggen, die van kop af weg reed. Ellen reageerde en leek in een minutenlange achtervolging dichterbij te komen. Op het hellende wegdek reed Van der Breggen echter toch steeds verder weg.

Lucinda: “Als team hebben we alles gedaan om Ellen in de beste positie te brengen. Dat lukte, maar Ellen net niet goed genoeg om Anna te volgen. Dan word je op waarde geklopt en kom je in een vervelende situatie met zoveel Boels-rensters. Maar als ploeg moeten we tevreden zijn met hoe we hebben gereden.”

Foto Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search