Lucinda sluit voorjaar goed af in Luik

Een overwinning zat er niet in voor Lucinda in La Doyenne, Luik-Bastenaken-Luik, maar met de mooie vijfde plaats kon zij uiteindelijk wel leven. “Ik ben erg tevreden om het voorjaar zo af te sluiten”, zei ze na de zware koers die naast het zeer lastige parcours ook nog eens extra moeilijk was door regen en kou. Annemiek van Vleuten zorgde ditmaal voor de bijna traditionele Nederlandse overwinning. Ze rondde een al op de La Redoute ingezette solo knap af. Op ruim anderhalve minuut werd Floortje Mackaij van Lucinda’s Team Sunweb knap tweede.

Zoals in de meeste vrouwenkoersen zat de vaart er direct al goed in. Na de Côte de Brum reed Lucinda´s ploeggenote Leah Kirchmann weg met de Russin Maria Novolodskaya. Het duo pakte meer dan een minuut en dat was ideaal voor de andere rensters van Team Sunweb. Ze konden zich goed positioneren voor de La Redoute, de zwaarste klim van de dag.

Op die legendarische beklimming reed Annemiek van Vleuten al aan het begin weg. Lucinda koos bewust voor eigen tempo. “Ik wilde me niet opblazen. Dat verliep uiteindelijk goed, want op de top zat ik vlak achter de eerste achtervolgende groep en ik was samen met Floortje, Ellen van Dijk en Lizzie Deignan. Samen konden we terugkomen.”

In die nieuwe groep ontbrak het echter aan een goede samenwerking. Deignan reed er uit weg en uit de achtergrond sloten nog meer rensters aan. Maar de meesten werden op de Roche au Faucon direct weer gelost na een versnelling van Elisa Longo Boghini die alleen Annika Langvad mee kreeg. Die twee reden soepel naar Deignan. Net na de top van die laatste klim van de dag kon Lucinda samen met Floortje en Ellen opnieuw terugkeren bij de andere achtervolgers. Daarna regende het aanvallen. Onder andere een van Lucinda, die de rest weer zag terugkeren.

Drie kilometer voor de streep sloot de groep van Lucinda en Floortje echter toch aan bij de drie achtervolgers op Van Vleuten. De laatste was toen al lang buiten handbereik. Floortje viel aan en kwam weg. Lucinda probeerde daarna nog naar het podium te sprinten, maar ze ging iets te vroeg en viel nog wat stil, maar met de vijfde plek was ze wel content.

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Comments
  • Willem den Braber
    Beantwoorden

    Mooi resultaat van jullie, Lucinda 5e Floortje 2e, mooie teamprestatie.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search