Lucinda overleeft hectische dag ternauwernood

De eerste volle etappe van de Boels Ladies Tour is woensdagmiddag in Weert in een verwachte massasprint geëindigd. Lorena Wiebes won en Lucinda was blij dat ze heelhuids uit de slotkilometer kwam. Het was chaotisch en ook omdat ze zelf een verkeerde keuze maakte, werd het superlink. In de sprint was ze kansloos op de plek waar ze vorig jaar nog tweede werd. Ze werd negende en verloor in het klassement een paar plekken door de bonisprints. Annemiek van Vleuten bleef leidster.

Er stond best veel wind woensdag en onderweg waren er behoorlijk wat plekken waar het de kant op kon gaan met ook smalle stukken. Dat zorgde uiteraard voor veel stress in het peloton. Door de stress was er na dertig kilometer een massale valpartij. Van Team Sunweb was de aangewezen sprintster van de dag Leah Kirchmann er bij betrokken. Ze kon nog wel terugkeren, maar toen bleek dat ze teveel gehavend was om nog mee te kunnen sprinten. Maar ook Lucinda kwam niet helemaal zonder pech door die fase. Ze reed lek, maar kon snel een fietswissel doen.

Tijdens de koers werd het plan van Sunweb door de val van Leah Kirchmann gewijzigd en werd Lucinda binnen haar team aangewezen voor zowel de tussensprint als eindsprint. De tussensprint lukte niet door een ontsnapping en in de eindsprint liep het niet helemaal lekker.

Lucinda: “Vorig jaar werd ik hier tweede. Ik kende de finale, want er was niets gewijzigd. Het is hier altijd hectisch. Je positie verliezen in de laatste kilometer is zo gebeurd zonder dat je het nog makkelijk kunt recht zetten. Richting de laatste kilometer zat ik nog goed. Maar toen heb ik net de verkeerde kant gekozen en werd ik een soort van boksbal terwijl we de laatste bocht in moesten sturen. Ik verloor dus mega veel plekken en ben toen vanuit de bocht maar direct vol gaan sprinten, maar dat was en super lang, met wind tegen en op het moment dat de rest aanging was er ook nauwelijks ruimte meer. Ik zit er natuurlijk niet op te wachten om in het hek te belanden. Jammer dat ik niet een betere sprint kon afwerken, maar ben blij nog heel te zijn en morgen weer nieuwe kansen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search