Lucinda naar brons op EK tijdrijden

Met een bronzen medaille op de individuele tijdrit is Lucinda woensdag goed begonnen aan de Europese kampioenschappen op de weg. Ze moest alleen haar meerdere erkennen in twee erkende tijdritspecialisten, haar toekomstige ploeggenote Ellen van Dijk en de Duitse Lisa Klein. Van Dijk won al voor de vierde keer op rij de Europese titel. Het was ook pas het vierde kampioenschap. Lucinda was 52 seconden langzamer dan Van Dijk, maar dat vond ze tegen dat tijdritkanon terecht geen schande.

De rit ging over 22,4 kilometer door de Noordhollandse polder bij Alkmaar. Vooral de weg terug op weg naar de finish was heel zwaar door de sterke tegenwind. Lucinda startte met ambities op het podium in Alkmaar, maar ze vond het vooraf ook moeilijk om haar kansen op eremetaal in dit veld in te kunnen schatten.

“Vanaf de start zat ik in een goed ritme, dat voelde in elk geval al goed. Eenmaal op het lastige stuk van het parcours was het knokken, maar ik kon nog heel lang een goed ritme vast houden. Pas de laatste kilometers voor we Alkmaar weer inreden, begon ik wat verval te krijgen. Daar kan ik zeker nog winst boeken”, analyseerde ze na afloop. Ondanks het verval aan het slot pakte ze toch nog brons, al werd het nog krap. Ze hield twee seconden over op de Noorse Heine.

Lucinda: “Het was nog krap, maar ik ben blij dat het dit keer mijn kant op is gevallen! Misschien nog best wat achterstand op de nummers 1 en 2 maar zij laten het hele jaar al zien om voor de winst te rijden in tijdritten dus dat vind ik zeker geen schande.”

Foto Luca Bettini | Cor Vos

Comments
  • Marc Durwael
    Beantwoorden

    Beste Lucinda,

    Wat een knappe race tegen de klok heb je gereden! Dikke proficiat. Ik heb een enorme bewondering voor jou: zowel op de weg als in het veld ben je een topper!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search