Lucinda mist slot 3daagse De Panne na val

De 3daagse De Panne eindigde donderdag voor Lucinda in mineur. Tien kilometer voor de finish raakte ze in een hectische situatie het achterwiel van een ploeggenote. Lucinda kwakte meteen hard tegen de grond en nota bene op haar hoofd. De koers zat er direct op. De schade bleek gelukkig mee te vallen. Vrijdag werd ze wakker met een stevige bult, maar de kwetsuur is niet ernstig. Kirsten Wild won de sprint van de eendaagse koers (ondanks de naam). Lucinda’s ploeggenote Susanne Andersen werd keurig vijfde.

Het plan van Team Sunweb was om direct na de enige kasseienstrook een kopgroep met meerdere vertegenwoordigers te forceren, maar dat mislukte door een lekke band van Pernille Mathiesen en een ander mechanisch probleem van de sprinter van de dag, Susanne Andersen. Alles was er daarna op gericht om collectief weer terug te keren in het peloton. Daarna bleef het lange tijd rustig maar moeilijk.

Twintig kilometer voor de streep belandde Lucinda in een mooie kopgroep met onder anderen Roxanne Kneteman en Amy Pieters. Maar Mitchelton liet de vluchters niet begaan. Daarna werd snel duidelijk, dat een massasprint de beslissing zou brengen. Tien kilometer voor het einde probeerde Team Sunweb Susanne Andersen in een goede positie te manoeuvreren en toen ging het mis voor Lucinda, maar gelukkig met niet al te ernstige gevolgen. Andersen sprintte nog mee en werd vijfde.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search