Lucinda mist slag in finale van Ronde van Vlaanderen

Lucinda was zondag goed in de Ronde van Vlaanderen, maar net niet goed genoeg om een voorname rol te spelen in de beslissende fase. Na een mindere periode op de Kwaremont bleek ze later op de Paterberg wel goede benen te hebben, maar toen was de beslissende kopgroep al weg. Ze werd uiteindelijk nog negende op iets minder dan een minuut van Marta Bastianelli, die de sprint won van een kopgroepje van drie.

Tem Sunweb was met Coryn Rivera al snel een van de twee kopvrouwen kwijt. De Amerikaanse was betrokken bij een valpartij in de buik van het peloton en ze kon daarna niet meer verder. Vanaf dat moment was het bij Sunweb ‘alle ballen op Lucinda’. “De ploeg draaide super goed en zorgde er voor dat ik overal van voor en uit de problemen een de belangrijke passages kon beginnen”, constateerde Lucinda.

Ze rekende op een levendigere finale dan het uiteindelijk werd. Lucinda plande een aanval op de Hotond om te anticiperen, maar de groep én de controle was daar nog zo groot, dat ze besloot de eerste prik nog even uit te stellen. Vervolgens kwam  de Oude Kwaremont en daar begon ze dank zij de ploeg in een goede positie. Maar net toen de keien opdoemden zat ze klem en verloor ze veel snelheid. Ze probeerde nog aan te haken bij de voorbij razende Ellen van Dijk, maar dat lukte niet.

Na de Kwaremont had ze nog Floortje Macakij bij zich als secondant. En op de Paterberg voelde Lucinda zich wel sterk, maar ze kon net niet aansluiten bij de groep met Ellen van Dijk vlak voor haar. Die maakte op korte achterstand jacht op de drie koploopsters. In de laatste vijf kilometer schoven Lucinda en Floortje toch nog op naar een groep voor hen, maar de achterstand op de toppers was te groot geworden. Lucinda: “Ik baal een beetje dat ik niet goed genoeg was op Oude Kwaremont, maar verder ben ik echt tevreden.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search