Lucinda laat kansen liggen in derde etappe

Een nieuwe dag en nieuwe kansen, maar voor Lucinda verliep het vrijdag in de Boels Dolmans Tour niet helemaal naar wens. Ze was ook een beetje boos op zichzelf, omdat niet scherp genoeg was en verkeerde keuzes maakte. Gelukkig viel de schade nog alleszins mee en kan het nog alle kanten op, maar het had zoveel mooier kunnen zijn. Lisa Klein won en ze onttroonde Lorena Wiebes als leidster. Lucinda werd zevende en zakte naar de vierde plaats in het klassement.

De rit begon nog prima voor Lucinda, want in de tussensprint pakte ze belangrijke boniseconden. Vervolgens liep het niet meer lekker met de ploeg. De communicatie was wel goed, maar de details werden niet goed ingevuld. Daardoor miste een groot deel van de ploeg ook de slag toen het op de kant ging. Alleen Julia Soek en Lucinda zaten mee. Gelukkig konden Floortje Mackaij en Franziska Koch later nog terugkeren.

Maar in de laatste ronde verloor Team Sunweb weer de controle. Gebrek een scherpte en verkeerde keuzes speelden de ploeg parten. Een belangrijke groep reed weg, maar zonder Sunweb-vertegenwoordiging. Lucinda verweet zichzelf na afloop, dat ze er niet bij zat. “Daar had ik bij moeten zitten. Ik had scherper moeten zijn dan dat ik was en dat was een grote fout”, mopperde ze op zichzelf.

Het lukt niet meer om de misser recht te zetten, maar de schade bleef toch nog beperkt hoewel het er even met een verschil van dertig seconden donker uit zag. De groep favorieten kwam terug tot op negen seconden en dat was een gelukje bij alle zelf gecreëerde tegenslag. Lucinda: “Onze benen zijn goed, dus nu weer even de scherpte die we de laatste dagen wel hadden en dan kijken of we zaterdag wat recht kunnen zetten.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search