Lucinda in prima cadans naar tijdrit-brons

Lucinda wilde woensdag op het NK tijdrijden dichter bij het podium geraken dan vorig jaar het geval was. Daarin slaagde ze ruimschoots, want ze pakte achter de tijdritkanonnen Ellen van Dijk en Anna van der Breggen knap brons. Het verschil met winnares Van Dijk, haar teamgenote, bedroeg zelfs een schamele 13 seconden. Ze kwam zeven tellen tekort voor zilver en hield een andere tijdritspecialiste, Annemiek van Vleuten, zes seconden achter zich.

“Ik heb heel de tijdrit super goed mijn cadans kunnen vast houden, wat het allerbelangrijkste is voor mij”, analyseerde Lucinda na afloop. Lastig was het wel. “Een tijdritparcours met lange rechte stukken. Gelukkig weinig plekken waar de wind vrij spel had, maar wel steeds van die net oplopende stukken, die je uit je ritme kunnen halen.”

Lucinda verder: “Doel was het gat met het podium ten op dichte van vorig jaar te verkleinen. Dat is wel gelukt mag ik zeggen. Hartstikke blij met het resultaat natuurlijk, maar ook met de goede benen. Op naar zaterdag, naar de wegwedstrijd.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search