Lucinda grijpt net naast winst in proloog Madrid Challenge

Ze reed zaterdagavond alles uit de kast voor een goede uitslag in de proloog van de Madrid Challenge by La Vuelta. Lucinda werd tweede en bereikte dus voor een deel haar doel, maar toch baalde ze een beetje dat de winst er op vier seconden na net niet in zat in de 9,3 kilometer lange tijdrit. De Duitse Lisa Brennauer reed net iets rapper.

Zondag liggen er desondanks kansen voor Lucinda in het 98,6 kilometer lange criterium door Madrid. Kansen, omdat er onderweg liefst zeven tussensprints zijn waar boniseconden klaar liggen. En ook, omdat de marge van Brennauer en Lucinda met de rest van de concurrentie redelijk comfortabel is. Lucinda staat negen seconden voor op de nummer drie, haar ploeggenote Pernille Mathiessen en 15 seconden en meer op de rest. Een vrij goede uitgangspositie dus.

Zaterdag legde ze dus een goede basis in de niet bepaald makkelijke en toch redelijk lange proloog. “Een latertje, maar ook een goede tijdrit, op en af onder natte omstandigheden. Het was een lastige tijdrit met veel ritme wisselingen, waar ik wel van houd. De klimmetjes heb ik vol aangevallen en naar beneden zo snel mogelijk de snelheid opgepakt. Uiteindelijk kwam ik helaas maar een paar seconden te kort voor de snelste tijd. Er waren desondanks zeker nog wel wat verbeterpuntjes vandaag. Goed om te weten, dat het nog sneller kan, maar daar hebben we nu natuurlijk niks aan. Morgen word een interessante wedstrijd waar veel seconden zijn te verdienen tijdens het criterium in Madrid.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search