Lucinda driemaal van start op WK in Oostenrijk

Bondscoaoch Thorwald Veneberg heeft Lucinda opgenomen in de selectie voor het WK wielrennen van 23 tot en met 30 september in het Oostenrijkse Innsbrück. Naast de wegwedstrijd op zaterdag 29 september komt Lucinda ook voor het eerst op een WK in actie op de individuele tijdrit (25 september). Ze maakt ook deel uit van de selectie van Team Sunweb die in Oostenrijk de wereldtitel ploegentijdrit verdedigt (23 september).

Ze kijkt er met enthousiasme naar uit. Ook naar de individuele tijdrit, een discipline waarop ze dit seizoen flinke progressie heeft gemaakt. Maar eerst staat de ploegentijdrit op het programma. “Ik ga er met Team Sunweb alles aan doen om onze titel te verdedigen. We hebben dit jaar veel getraind op automatismen rond de basis en ook met name in wedstrijden veel over details kunnen leren, met al mooie resultaten tot gevolg.”

Daarna gaat de blik op haar eerste WK individuele tijdrit. Met dank aan de titels van Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk kent Nederland dit keer de luxe van vier tijdrijdsters. Naast de al genoemde Van Vleuten, Van Dijk en Lucinda staat ook Anna van der Breggen aan de start. Lucinda: “De afgelopen jaren heb ik continue progressie weten te boeken op de tijdrit. Met mooie podiumplaatsen op het NK, Thüringen en Giro. Daarom ben ik dan ook super blij te mogen starten op dit WK waarvan ik verwacht dat het absoluut geen makkelijk parcours is, waar ik denk ik goed op uit de voeten kan.”

De afsluiting van het WK volgt op zaterdag 29 september in de wegwedstrijd. Het parcours is superlastig, maar Lucinda schrikt daar met haar toegenomen klimvermogen niet meteen van. “Met mijn vooruitgang op dat gebied verwacht ik hier een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan onze topklimsters Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.”

Foto Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search