Lucinda blij met eerste overwinning Team Sunweb

Het heeft lang geduurd, maar zaterdag pakte Team Sunweb dan toch de eerste overwinning van het seizoen. Franziska Koch won in Nijmegen de vierde etappe van de Boels Dolmans Tour door twee vluchtmakkers in de sprint te kloppen. Nummer twee Christine Majerus nam de leiding over van Lisa Klein. Majerus begint zondag met een voor deze ronde grote voorsprong van 30 seconden aan de laatste rit. Lucinda werd dertiende in de etappe en staat vijfde in het klassement op 40 seconden van Majerus.

De voorlaatste etappe kende een hectisch verloop, maar tot zestig kilometer voor het einde bleef het peloton ondanks talrijke aanvallen gesloten. Daar kreeg het peloton met harde zijwind te maken door een ook opkomende regenbui. Pernille Mathiesen loodste de ploeg van Lucinda goed door de bocht vlak voor het zijwindstuk. Het team zat goed voorin toen het op de kant ging. 25 Rensters sloegen een gat met onder hen Lucinda en nog drie ploegmaats.

Een stuk verderop sloot nog een grote groep aan, maar Sunweb had de bevestiging dat de ploeg scherp was en goed in koers zat. Kort na de samensmelting reed een groepje van vier weg met daarin namens Sunweb de jonge Duitse Franziska Koch. In het peloton duurde het even voor er een goede organisatie op gang kwam, dus het gat groeide snel.

Op de streep was het verschil met de drie overgebleven koploopsters 44 seconden. Jammer natuurlijk voor de klassementskansen van Lucinda, maar ze vond veel troost in de knappe sprintzege van Koch, die veterane Majerus nipt klopte. Zondag volgt de laatste etappe in omgekeerde richting als vandaag, van Nijmegen naar Arnhem. In de finale een heuvelstrookje met twee korte klimmetjes, maar echt selectief is dat niet.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search