Lucinda baalt van gebrek aan power in Waalse Pijl

Lucinda begon woensdag vol goede moed aan de Waalse Pijl. Ze had de laatste tijd goede benen en voelde zich goed voor de eerste klassieker van het Ardense tweeluik. Maar bij de tweede passage van de Muur van Huy bleek ze toch onvoldoende hersteld van de inspanningen in de Amstel Gold Race. “Ik had gewoon geen power. Niks om hard omhoog te rijden”, mopperde ze. Ver voor Lucinda vochten haar voormalige ploeggenotes Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten hun traditionele tweestrijd in dit soort koersen uit. Anna won.

Lange tijd leek het nochtans goed te gaan voor Lucinda in de Ardennen waar de wind voortdurend grip had op het peloton. Als kopvrouw kreeg ze heel veel steun van haar ploeg. Ze werd voortdurend uit de wind gezet en hoefde geen trap teveel te doen. Na 55 kilometer probeerde Team Sunweb op een open stuk het peloton met waaiers uit elkaar te trekken, maar dat lukte niet. Lucinda voelde zich toen nog prima. “Ik voelde mij nog sterk en hoefde nog steeds weinig te doen. Pas na de eerste keer de Muur begon ik mijn benen te voelen.”

Daarna was het peloton al behoorlijk uitgedund, maar Lucinda had nog steeds drie ploeggenoten bij zich. Ook een fietswissel vanwege een defect schakelsysteem bracht de Sunwebs niet uit balans. Lucinda: “Ook in de finale werd ik super bijgestaan en ik ging in een prima positie de voorlaatste klim op. Ik had goede moed, maar toen kwam de eerste versnelling. Ik ging op mijn pedalen staan, maar er gebeurde niks. Van het een op het andere moment was het over en bleek ik dus duidelijk niet hersteld van afgelopen zondag.”

Ze baalde daarna vooral voor haar ploeggenoten, die zoveel fantastisch werk hadden verricht. Nadat Lucinda afhaakte, konden Leah Kirchmann en Floortje Mackaij nog vooraan aansluiten. Floortje demarreerde zelfs in de aanloop naar de slotklim. Ze begon knap met een kleine voorsprong aan de Muur, maar werd daarna door de toppers voorbij geraasd. Helaas was het net niet voldoende voor een top tien plaats. Lucinda rijdt komend weekend Luik-Bastenaken-Luik en daarna volgt een dikke maand rust en voorbereiden op het rondewerk.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search