Lege handen in Gent-Wevelgem

Team Sunweb had grote ambities in de klassieker Gent-Wevelgem. Een ideale koers voor sprintkanon Coryn Rivera. Het leek ook lange tijd heel goed te gaan met Lucinda als ijzersterke gangmaker voor de kleine Amerikaanse, maar in de hectische finale liep alles toch anders. Vervolgens zat er zelfs niet eens meer een top twintig klassering in. “Erg teleurgesteld, dat we hier vandaag geen goed resultaat halen”, treurde Lucinda na afloop.

Met lege handen na een toch goed verlopen koers. Het komt wel vaker voor in de wielrennerij, maar het is altijd zuur. Al kort na de start leek Team Sunweb met dikke tegenslag geconfronteerd. Coryn Rivera was bij een valpartij betrokken en net op dat moment sloeg het peloton op hol op stukken waar het de kant op kon gaan. Lucinda zat samen met Floortje Mackaij vooraan en ze probeerden de boel te verstoren in de hoop dat Rivera zou terugkeren.

Pernille Mathiesen en Julia Soek zorgden er vervolgens voor dat de Amerikaanse sprintster weer kon aansluiten. Dat was dertig kilometer na de valpartij en net op tijd, omdat de bergstrook met de Banenberg en Kemmelberg opdoemden. Daar was het vervolgens wel hectisch, maar er gebeurde weinig.

Toen de finale naderde, zat Team Sunweb goed gepositioneerd met de belangrijkste renners verzameld rond Rivera. Na de Kemmelberg waarop Marta Bastianelli vergeefs in de aanval ging, was er naar de finish toe veel tegenwind. Lucinda bleef vervolgens bij Rivera, terwijl Leah Kirchmann en Floortje Mackaij eventuele aanvallen zouden beantwoorden. Het leek daarna allemaal goed te gaan. Lucinda loodste Rivera keurig de laatste kilometer in, maar in de hectiek raakten de twee elkaar op 700 meter kwijt. Lucinda: “Ik probeerde Coryn nog terug te vinden, maar dat lukte niet meer. Jammer en teleurstellend.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search