(Ladies Tour Norway) Toch nog succesjes aan het slot

Een topresultaat zat er uiteindelijk niet in voor Team Sunweb en Lucinda in de Ladies Tour of Norway. Toch sloot de ploeg de driedaagse ronde nog redelijk content af. Op Marianne Vos stond deze dagen in de massasprints geen enkele maat. Ze won alle drie etappes nadat Team Sunweb de openende ploegentijdrit die helaas niet meetelde voor het individuele klassement met overmacht had gewonnen. Lucinda en haar ploeggenoten slaagden er op de laatste dag nog in om Coryn Rivera goed af te zetten voor de sprint. Dat leverde de tweede plek op en nog net een posiumplaats (derde) in het klassement. Team Sunweb won het ploegenklassement.

“We hadden de laatste dan nog de nodige doelen. Podium algemeen klassement, ritwinst, ploegenklassement”, verklaarde Lucinda. De ploeg heeft er ook alles aan gedaan, maar het parcours was niet selectief genoeg en de tegenstand sloeg steeds op hol wanneer Team Sunweb aanzette en dat was, opnieuw, best vaak. Het begon allemaal nog vrij rustig met al vroeg een tussensrpint waarin Coryn belangrijke seconden pakte in de ultieme poging alsnog het podium te halen.

Later kwam er een kopgroep van zeven zonder vertegenwoordiger van Sunweb. Het peloton bleef passief en gezien de doelen die Sunweb zich voor deze dag had gesteld, nam het team haar verantwoordelijkheid. Op een klim war de ploeg doortrek vielen niet de gewenste gaten. Na 75 kilometer lag een gravelstrook op het parcours. Lucinda: “We besloten daar vol door te trekken zodat de rest van het peloton ook wel haar best moest doen. En we wilden ook het gat van dik vier minuten met de koplopers dicht rijden. Nog ver voor de plaatselijke rondes kregen we hen te pakken.”

Daarna zette de ploeg alles op de rappe Rivera. Na de laatste tussensprint waarin de Amerikaanse nog derde werd, was het hectisch met een regen aan aanvallen, maar niemand kwam weg. Een nieuwe massasprint was onontkoombaar. Daarin was Marianne Vos opnieuw ongenaakbaar. Ze won ook voor het tweede jaar op rij de ronde. Coryn Rivera werd nog knap tweede en omdat Christine Majerus geen boniseconden pakte, haalde de kleine Amerikaanse van Sunweb alsnog het podium. Ze werd ook derde in het puntenklassement. Lucinda: “En we wonnen het ploegenklassement. Toch nog een mooie beloning voor het harde werken de afgelopen dagen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search