(Ladies Tour Norway) Ploeg Lucinda grijpt net naast ritwinst

Er leek vrijdag een goed vervolg in te zitten voor Team Sunweb in de Ladies Tour of Norway na winst in de ploegentijdrit van donderdag. Die telde echter helaas niet mee voor het klassement. Vrijdag lanceerde de ploeg de sprintster Coryn Rivera, maar die kwam in de laatste paar honderd meter klem te zitten. Ze sleepte er nog net een podiumplaats uit (derde). Marianne Vos won en ze is de eerste leidster.

Lucinda had weer goede benen. Ze probeerde ook tot tweemaal toe weg te komen. Een keer in een groepje wat ook een gat sloeg, maar nadat Marianne Vos overstak, was het geen goede situatie meer voor de ploeg. Vier kilometer voor de streep probeerde Lucinda het nogmaals op een klimmetje, maar toen bleek andermaal dat de andere grote namen goed op haar letten. Ze kreeg iedereen in het wiel. Weg kans.

In de finale zette ze zich samen met andere ploeggenoten in voor sprintkanon Coryn Rivera. De veel eerder ontsnapte Karol-Ann Canuel reed toen nog steeds met een kleine voorsprong voorop. In de zeer chaotische laatste kilometers sneuvelde Canuel echter. Maar ook Rivera raakte in de hectische situaties in de problemen. Ze kwam zelfs bijna tot stilstand en moest van te ver komen om Vos nog te kunnen bedreigen.

Lucinda had uiteraard op meer gehoopt. Voor de ploeg en voor haarzelf. “Lastig ritje vandaag. Continue op en af met super veel wind. We hebben als ploeg goed gereden en de koers onderweg hard gemaakt. Zelf heb ik het een paar keer geprobeerd. Maar de eerste keer was de aanwezigheid van Marianne Vos in mijn groep niet gunstig en later dook iedereen in de finale op mijn wiel. Het is wachten op betere momenten.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search