(Ladies Tour Norway) Aanvalslust Team Sunweb niet beloond

Ook de tweede echte dag van de Ladies Tour of Norway was het net niet voor de ploeg van Lucinda, Team Sunweb. Lucinda en haar ploeggenotes reden weer een aanvallende koers, maar er was eigenlijk nooit een goede mogelijkheid om van het offensief een blijvertje te maken. Ook Lucinda roerde zich geducht. Ze was een paar keer weg. Maar zonder succes Marianne Vos won weer. Rivera werd zevende en Lucinda negende. Lucinda klom naar de achtste plek in het klassement.

De rit leek met de straffe wind ideaal om het peloton op de kant te trekken. Dat probeerde Team Sunweb dan ook enkele keren. Maar dat bleek niet mee te vallen. Lucinda: “Vrij snel na de start kon het direct op de kant. Ook richting een korte strook was het erg open en met de flinke wind die er stond probeerden we het weer op de kant te trekken. Eigenlijk was het continue op letten waar het op de kant kon, maar steeds bleek de wind richting niet ideaal genoeg of was er te snel weer iets van beschutting.”

“Ook richting de eerste tussensprint was het op de kant en probeerde ik Coryn zoveel mogelijk uit de wind te houden. Helaas bleek het nog niet genoeg, ze werd vierde. Na de tussensprint kwam een langer stuk door de bossen  waar de rust in het peloton terug kwam, maar het ook echt begon te regen. Richting de technische lokale ronde kwamen weer wat open stukken, maar nooit voldoende voor een waaier.”

“Gezien het onwijs technische rondje in de regen, zouden we als eerste de lokale ronde opdraaien. Dat deden we super goed en direct alles op een lint.” Bij de tweede doorkomst was de tweede bonisprint. Die ging een stuk beter. Rivera werd daar tweede. De aankomst was lastig bergop. Twee jaar geleden won Lucinda daar solo.

Vanaf die tussensprint gingen de Sunwebs vol in de aanval. Eenmaal leek het kansrijk in een groepje met onder anderen Lucinda, Coryn Rivera en Marianne Vos, maar Boels Dolmans miste de slag en reed het gat snel dicht. In de laatste ronde sloeg Lucinda een gaatje, maar ze kreeg niet veel ruimte. In de laatste 3 kilometer stond de wind vol op kop op een open wijde rechte weg dus dat was kansloos.

Lucinda: “ De actie kostte me wel extreem veel kracht die ik op de finish te kort kwam. Coryn volgde Vos en ik beschermde haar wiel, maar op het lastigste stukje moest Vos een gaatje dichten wat Coryn te veel werd en door de inspanningen voordien kon ik het ook niet meer. Erg jammer er had veel meer in kunnen zitten op deze aankomst.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search