Kansen Lucinda in Boels Dolmans Tour groeien

De kansen van Lucinda op een mooie klassering in de Boels Dolmans Tour zijn donderdag in de tweede etappe flink gestegen. Ze werd achter het nieuwe grote Nederlandse sprintwonder Lorena Wiebes en Kirsten Wild derde in de massasprint. Door de boniseconden en onderweg ook nog opgeraapte bonificaties klom ze naar de derde plaats in het algemeen klassement. Op acht seconden van de nieuwe leidster Wiebes.

De etappe begon voor Team Sunweb met een tegenvaller. Leah Kirchmann, woensdag behoorlijk gevallen, bleek toch te zwaar gekwetst om van start te kunnen gaan. Daardoor trok de ploeg voor alle sprints vol de kaar van Lucinda. Het was geen makkelijke dag, mede door de typisch Nederlandse weersomstandigheden. Meerdere hoosbuien geselden het peloton op het parcours rond het Noordlimburgse Gennep.

Bij de tweede passage van vier rondes was er een bonussprint. Julia Soek en Floortje Macakij lanceerden Lucinda prima. Ze werd tweede en dat leverde toch wat waardevolle seconden op. Daarna was het attent rijden, want in de Ladies Tour gebeurt altijd wel wat door het nerveuze koersen en de kansen op waaiers. Maar er gebeurde niet veel. Bij het ingaan van de laatste rond sprong er een groepje weg, waar Franziska Koch namens Sunweb de overstap naar maakte. Dat was goed voor de ploeg. Maar het team van Kirsten Wild, WNT, dichtte snel het gat.

Daarna was een sprint onvermijdelijk. Lucinda werd prima afgezet door haar ploeggenotes en had snel een goed wiel te pakken. Lucinda: “De laatste kilometer was nog wel wat chaotisch, maar ik kon gelukkig de goede weg vinden in het gedrang en naar de derde plek sprinten. Erg blij mee en zeker met de seconden. Een goede dag.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search