Huzarenstukje Van Vleuten bezorgt Lucinda ‘dagje zonder’

De op fenomenale wijze behaalde wereldtitel van Annemiek van Vleuten en het zilver van Anna van der Breggen zorgden binnen de Nederlandse ploeg uiteraard voor vreugdekreten. Ook bij Lucinda. Wel was er bij een aantal rensters een klein beetje teleurstelling over de in sommige gevallen minimale eigen inbreng. Meer was domweg niet nodig.

De vroege kanonaanval van Van Vleuten betekende namelijk , dat de rest van de ploeg moest afwachten, met uitzondering dan van Van der Breggen, die in het achtervolgende groepje zat. Maar niet Lucinda, die bij de aanval na 45 kilometer in het peloton belandde en daar natuurlijk met het grootste deel van de Nederlandse ploeg de gebeurtenissen moest afwachten. Maar Van Vleuten bleef weg, Van der Breggen controleerde de achtervolgers en het resultaat was uiteindelijk optimaal.

‘Peloton gevuld’
“Ja wat zal ik eens vertellen over vandaag. Ik heb niet echt iets gedaan behalve het peloton gevuld geloof ik”, keek Lucinda dan ook met toch enige verbazing en humor terug. “Op de eerste klim wilden we de helpsters van de concurrentie al een beetje vermoeien door niet op het gemakje omhoog te rijden.” Demi Vollering ging daar voluit naar boven. Het peloton brak in drie stukken en rensters uit een paar exotische landen keerden daarna niet meer terug.

Lucinda: “Dat lukte dus al prima. Het was mooi als we daarna een groepje vooruit konden krijgen, maar dat werd hem niet. Toen was het positioneren voor de tweede langere klim, Lofthouse, en zien wie er mee konden met de versnelling. Nou niemand dus… Wij hebben dus continu een prima situatie gehad en het enige wat we in het peloton in de gaten moesten houden, was dat we de groep van Anna wat onder druk konden blijven zetten, maar dit werd eigenlijk al wel genoeg gedaan door andere landen. Dus ook daarin hadden we niet echt werk.”

Het kwam Lucinda niet slecht uit, want ze gaf toe, dat dit ook niet haar dag was. “Zelf had ik niet de beste benen vandaag.” Pas in de tweede lokale ronde ging Lucinda zich wat beter voelen, maar toen had Van Vleuten alle aanvallen van de achtervolgers al met groot machtsvertoon afgeslagen. Goud en zilver was het wereldresultaat voor de Oranje formatie, van wie in principe ‘slechts’ drie rensters alles uit de kast moesten halen. Over rendement gesproken.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search