Goede benen Lucinda geen garantie voor succes in Gold Race

Lucinda reed in feite een goede Amstel Gold Race, maar toch baalde ze stevig na afloop. Ondanks goede benen zat er geen goede uitslag in, omdat ze door een ander in de bocht voor de passage van de Cauberg onderuit werd gereden. Na een lange jacht keerde ze nog wel vooraan terug, maar daar moest ze bij de eerste de beste aanval direct passen en toen definitief. Haar voormalige ploeggenote Kasya Nieuwiadoma won vlak voor de aanstormende Annemiek van Vleuten.

De grote Zuidlimburgse klassieker begon nog rustig, maar op de Eyserbosweg gingen de alarmbellen al vroeg af. Alle favorieten reden weg uit het peloton. Lucinda had helaas geen ploeggenoten van Team Sunweb bij zich. Later kwam het peloton toch weer terug. Vervolgens ging Coryn Rivera met een groepje mee met de bedoeling een beetje voorschot te nemen voor de eerste klim van de Cauberg. Maar dat was net niet genoeg. Ze kon net niet mee. Lucinda wel.

Vooraan ontstond weer een grote groep met grote namen. Ook met enkele ploegen met meerdere rensters waardoor het voor Lucinda moeilijk kiezen werd bij de diverse aanvallen. Een paar keer ging ze mee, maar geen enkele uitval hield stand. Vervolgens kwam het pechmoment in de bocht vlak voor de Cauberg.

Lucinda: “Ik werd in de bocht plots onderuit gereden. Ik heb mij nog terug gevochten en net voor de Bemelerberg sloot ik weer aan. Maar dat kostte zoveel kracht dat bij de eerste de beste aanval ik direct weer moest lossen. Ik baal er echt heel erg van, er had zoveel meer ingezeten. Enige is dat ik mij dus goed voelde en met goede moed naar de volgende twee klassiekers kan.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search