Goede benen in Zweedse klassieker, maar geen succes

Lucinda had zondag in de klassieker Vargarda West-Zweden zoals ze zaterdag al hoopte prima benen. Ze reed een levendige koers en was bij diverse aanvallen betrokken, maar dat leidde helaas niet tot succes. “Het was ontzettend lastig om het verschil te maken vandaag”, constateerde ze zelf. Diep in de finale leek ze nog op weg naar succes na een ultieme versnelling op drie kilometer van de streep, maar toen Marianne Vos op haar wiel dook, was de koers voor Lucinda voorbij. Vos werd vervolgens tweede in de door Marta Bastianelli gewonnen sprint.

Zoals gezegd, was het een levendige koers waarrin het heel moeilijk bleek om de controle van de grote ploegen te torpederen. Op de derde gravelstrook leek een goede groep van 14 rensters weg te rijden onder wie ook Lucinda en haar ploeggenotes Juliette Labous en Coryn Rovera, maar uiteindelijk was de groep toch te groot en zaten er ook toch teveel eenlingen in waardoor de samenwerking nooit optimaal was. Voordeel was wel dat Trek en CCC zich flink moesten inspannen om de vluchters weer in te rekenen. Vervolgens kwamen de lokale rondes en daar was de controle eenvoudig te groot. Er waren wel pogingen, maar die haalden niets uit.

Intussen zat Lucinda, die zich goed voelde, te wachten op een goed moment. Ze was attent en probeerde steeds mee te schuiven als er weer een aanval kwam. Later zat ze een paar keer net niet goed gepositioneerd of was een ander haar net voor toen ze wilde aanzetten. Op de uitloper van het laatste klimmetje probeerde ze het nogmaals, maar ook dat was niet voldoende. Lucinda: “Een paar keer vol door een paar bochten op de laatste gravelstrook, maar dat haalde helaas niets uit. In de laatste drie kilometer deed ik nog een ultieme poging, maar kreeg ik Marianne mee. Precies wat je dus niet wilt. Toen zat het er voor mij op en was het aan Leah Kirchmann om te sprinten.” Succes leverde dat ook niet op. Leah werd tiende.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Showing 2 comments
 • Aafjebrand
  Beantwoorden

  Je, hebt een hele mooie koers gereden! We hebben het live kunnen zien, mooie omgeving en een mooie strijd, we hebben zitten genieten.

 • Willem Wijkagent
  Beantwoorden

  Hoi, is “al weer even geleden”, maar als Vosje in die laatste ontsnapping wel samen met jou had doorgetrokken had zij waarschijnlijk wel gewonnen en was jij heel mooi 2e geworden. Nu hadden jullie beiden niets want voor haar telde 2e niet (denk ik). Wel weer genoten van je koersinstinct en het mooie Zweden.
  Blijf in de Boels LT inderdaad maar uit de hekken, jou doel is de 28e. Yves you can!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search