(Giro) Sluwe Lucinda pakt roze trui

Lucinda heeft zaterdag voor een nieuwe topdag voor haar ploeg Team Sunweb gezorgd door de roze trui te veroveren. Ze pakte onderweg drie bonificatieseconden en dat was voldoende om de trui over te nemen van haar ploeggenote Ellen van Dijk. In de massasprint ging Team Sunweb voor de Canadese Leah Kirchmann, maar in de chaotische finale kwam het treintje te laat tot stand waardoor de Sunwebs geen rol konden spelen, maar dat bracht de trui van Lucinda niet meer in gevaar.

Het was een typisch Italiaanse rit. Bijna geen moment vlak en heel technisch. Er waren ook regelmatig breukjes in het peloton, maar toch bleef alles bij elkaar. De eerste tussensprint werd vervolgens gewonnen door Leah Kirchmann, Lucinda snoepte er daar twee weg. Bij de volgende tussensprint reden twee vluchters voorop, maar pakte Lucinda de resterende seconde.

De twee vluchters reden in de finale nog steeds voorop. Ze vormden geen gevaar voor de leidende positie, dus liet Team Sunweb het werk over aan de sprintersploegen. Die opzet lukte want in de slotkilometer werden de twee teruggepakt. Lucinda: “Wij zouden in de sprint voor Leah gaan. Maar het was erg hectisch en we vonden elkaar te laat en te ver van achteren. Ellen probeerde ons nog zover mogelijk te brengen. Op 700 meter koos ik net een andere lijn en kon ik nog veel plaatsen goed maken. Ik kwam wel bij de sprinters maar was toen al behoorlijk uitgeblust. Belangrijkste was dat ik niet op een gat kwam waardoor ik de roze trui kon pakken.”

Het is de tweede maal in haar carrière, dat Lucinda de roze trui mag aantrekken. In dienst van de Raboploeg veroverde ze ook al eenmaal de roze trui. Daarnaast won Lucinda al drie etappes in de grootste wielerronde voor vrouwen. Twee in 2015 en een vorig jaar.

Beelden van de Giro Femminile zijn vanavond om 22:45 uur op Eurosport 1 te zien.

Grote foto: Anton Vos | Cor Vos
Portretfoto is een selfie van Lucinda

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search