(Giro) Lucinda verliest roze, maar trui blijft in de ploeg

Lucinda heeft een dag kunnen genieten van de roze trui in de Giro. Zondag was het binnen Team Sunweb de beurt aan de Canadese sprintster Leah Kirchmann. Ze pakte onderweg in bonificatiesprints een seconde meer dan Lucinda en in de laatste paar honderd meter was er ook een breuk in de punt van het peloton waardoor Lucinda nog eens vier tellen verloor. Daarvoor had ze zich in haar roze trui wel flink ingespannen om Kirchmann goed af te zetten. Die haalde het podium net niet. Jolien d’Hoore won voor Kirsten Wild.

Lucinda treurde niet lang over het verlies van het roze. Lucinda: “Het bleef in ieder geval in de ploeg. Niet alles op alles gezet om zelf het roze te behouden. Dat was sowieso lastig. We kozen ook voor Leah in de sprint.” De Canadese was Lucinda’s naaste belager in het klassement. Toch ondersteunde de klassementsleidster haar ploeggenote volledig in de finale.

Onderweg in de 130 kilometer lange etappe gebeurde er niet bar veel. Drie vluchters die na de eerste bonisprint de resterende twee tussensprints voor hun rekening namen. Voor de rensters in het peloton was het zaak om aan het slot van de acht rondes attent te zijn, omdat de laatste kilometers door het centrum van aankomstplaats Corbetta voerden en daar werd voortdurend alles op een lint getrokken.

Team Sunweb was voor de finale goed gepositioneerd. Toch liep het door de chaos allemaal anders. Julie Soek en Lianne Lippert waren betrokken bij een grote valpartij. Julia werd zelfs naar het ziekenhuis gebracht, maar daar werden geen breuken geconstateerd. Ze start maandag desondanks niet meer.

Lucinda kon met Kirchmann in haar wiel de wedstrijd voortzetten. In de laatste drie kilometer zaten ze beiden voorin. Lucinda: “Ik wist mijzelf super te plaatsen achter de eerste trein  met Leah achter mij. Op 500 meter heb ik de leiding gepakt om als eerste door de bocht te komen en Leah een zo goed mogelijke lead out te geven, maar ze kwam helaas net wat snelheid te kort voor het podium. Toch de trui behouden in de ploeg en het marcheert goed. Alleen heel jammer van Julia Soek.”

Uitzending Eurosport
Eurosport zendt vanavond op Eurosport 1 een samenvatting uit de derde etappe. Vanaf 22:15 uur. Lucinda’s voormalige ploeggenote Iris Slappendel is gastcommentator.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search