(Giro) Lucinda houdt vorm en tweede plaats vast

Team Sunweb heeft maandag de roze trui van Leah Kirchmann met succes verdedigd. De ploeg kon geen rol spelen in de massasprint, die voor de tweede dag op rij werd gewonnen door Jolien d’Hoore. Lucinda en Leah zaten wel goed gepositioneerd en ontliepen het gedrang. Ze eindigden beiden nog redelijk voorin. Lucinda consolideerde de tweede plaats in het klassement.

In de etappe zelf gebeurde niet bar veel. Halverwege lag een redelijke beklimming. Met zijn 360 meter hoogte en 4,5 kilometer lengte de zwaarste van de Giro tot nu toe. Het peloton brak daar ook in diverse groepen, met de complete Team Sunweb formatie in de eerste groep. Op het plateau dat volgde, probeerde Sunweb de zaak verder uit te dunnen, maar dat lukte niet. In de afdaling viel het vooraan stil waardoor alles weer bij elkaar kwam.

AL snel was duidelijk dat een derde massasprint niet te voorkomen was. De laatste tien kilometer voerden over een lange rechte weg, met wel een aantal rotondes. Team Sunweb nam verantwoordelijkheid te nemen en dicteerde in de laatste acht kilometer het tempo. In de sprint werd Leah Kirchmann door onder anderen Lucinda goed afgezet en ze kwam net iets te kort voor het podium en dus boniseconden (vijfde).

Lucinda werd 13e, maar ze was tevreden. “Ik voel me nog steeds goed in deze ronde. De meiden hebben mij in de etappe goed uit de wind gehouden en ik hoefde alleen in het laatste stukje wat te doen in de lead out. Het loopt echt goed voor ons.”

Op Eurosport 1 is vanavond vanaf 22:24 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

Bij de foto: Lucinda samen met Floortje Mackaij
Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search