(Giro) Dubbelslag ploeggenote Lucinda

Daags voor de eerste zware aankomst in de Giro Femminile heeft de ploeg van Lucinda, Team Sunweb, flink toegeslagen in de vijfde etappe. De Amerikaanse Ruth Winder maakte deel uit van een vlucht van drie rensters. Ze won de etappe en nam de leiderstrui over van ploeggenote Leah Kirchmann. Lucinda verspilde deze etappe weer weinig energie. Ze eindigde als elfde in een veertigkoppige elitegroep op 1:17 van winnares Winder. Lucinda staat nu derde in het klassement.

De dag begon met een lange maar niet steile beklimming. In de afdaling reed een grotere kopgroep weg met namens Team Sunweb Liane Lippert. Het duurde zeventig kilometer voor het peloton de vluchters weer te pakken had. Halverwege volgde een zwaardere beklimming en was het voor Lucinda zaak om daar vooraan te beginnen. Roze truidraagster Kirchmann offerde zich op door Lucinda goed door de hectische fase vóór de klim te loodsen.

“Zo kon ik vooraan de klim opdraaien zonder te veel energie te verspillen”, concludeerde Lucinda. “Leah heeft mij hier super bij geholpen het was echt wel chaos doordat de weg continu een beetje draaide naar links en rechts. Ze loodste mij overal langs.” Op de klim gebeurde niks bijzonders en alleen bovenop werd er versneld voor de GPM. Daarna viel het direct weer stil en vervolgens demarreerde Ruth Winder. Ze kreeg twee rensters mee en de rest keek elkaar aan. Team Sunweb hoefde niet en zat dus in een spreekwoordelijke zetel.

Lucinda: “Er kwam in de achtervolging van de groep met Ruth nooit echt organisatie en voor mij was het alleen opletten dat ik in de afdalingen  goed van voor zat zodat ik eventuele breuken kon ontlopen. Aan de finish sprintte ik wel mee, maar vooral om veilig te blijven  en niet zozeer voor de uitslag. Super dat we met Ruth winnen  en een nieuwe leidster hebben. De vierde al uit onze ploeg.” Woensdag eindigt de etappe na een lange zware beklimming op 1050 meter hoogte.

Vanavond is vanaf 22:00 uur een samenvatting te zien op Eurosport 1.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search