(Giro) Bliksemstart Team Sunweb met winst in ploegentijdrit

De Giro d’Italia Femminile is vrijdag prima begonnen voor de ploeg van Lucinda, Team Sunweb. De formatie won in Verbania de ploegentijdrit over 15,5 kilometer met een seconde voorsprong op Mitchelton Scott (Annemiek van Vleuten). Ellen van Dijk kwam als eerste over de finish en ze is dan ook de eerste roze trui-drager.

De overwinning kwam voor Lucinda als een kleine verrassing, want het liep niet echt gemakkelijk bij haar tijdens de tijdrit. Lucinda: “Ik het echt wel lastig en op het einde moest ik er alles aan doen om niet te lossen na een beurt. Maar na de finish bleek, dat iedereen dat gevoel had gehad. Toen de laatste twee ploegen over de streep kwamen en we dus hadden gewonnen, was het ineens helemaal niet zo gek dat we allemaal dit gevoel hadden. We hadden gewoon zo ontzettend hard gereden op dit snelle parcours.”

Het was de eerste ploegentijdrit van de regerend wereldkampioen in deze discipline, dus dat het wat stroef liep, was helemaal niet zo gek. “Ook weer in een nieuwe samenstelling. Maar we kunnen ons altijd vasthouden aan rituelen die iedereen kent en dat werkte echt goed. Blij dat we kunnen beginnen met een etappezege. De kop is er af en het was goed.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Comments

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search